Továbbképzés, e-learning, szakkönyv pedagógusoknak

KERESÉS:  

Bejelentkezés
Email:
Jelszó:
 
Linkajánló

A pedagógus portfolió kulcskérdései

2013.10.21. 09:55:54

Az utóbbi két hónapban számos pedagógus érdeklődött tőlünk a portfólió készítés rejtelmeiről, hiszen minden érdeklődő szorongva állt a „nagy feladat előtt”. A portfólióról nagyon sok információ terjeng az interneten, de ezek között konkrét gyakorlati útmutatót nem igazán találunk. A mankóra szorulóknak mindig elmeséltem a minősítéssel kapcsolatos tapasztalataimat, hiszen egy alternatív program minősítése kapcsán számos pedagógus kezét fogtam, vezettem végig az első lépésektől a nagy eseményig. A minősítés tapasztalatait leszűrve láttam, hogy milyen fontos szerepe van a pedagógus pályamunkáját bemutató dokumentum tartalmának, felépítésének, hiszen kívülállóként néhány tanórából nem rajzolódott ki a tanár minden területre kiterjedő szakmai erőssége. Az óralátogatásokat minősítő megbeszélés követte, ahol a szakértők megbeszélték egymás között a tapasztalataikat, és értékelték a látottakat. A tanórákból nem tudtunk minden módszertani szempontot kiértékelni, így ekkor kapott nagy szerepet a pedagógus által készített portfólió. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az az igazán jó portfólió az, amely tartalmazza azokat az elemeket, amelyeket az adott bemutató óra nem szemléltet.

 

A nagy kérdés az az, hogy hogyan épül fel a minősítés sikerességét szolgáló portfólió, hogyan tudunk szakmailag erős dokumentumot összeállítani?


A PedPortfólió elnevezésű felkészítő csomag kifejezetten pedagógusoknak készült, igazodik a minősítés követelményeihez, bemutatja a portfólió készítés rejtelmeit, és segítő kezet nyújt az óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak egyaránt. Optimális megoldás arra, hogy lépésről lépésre fogja a pedagógus kezét, hiszen a portfólió elkészítése nem egy-két napos feladat, hosszú, folyamatos munkát, a pályánk összerendezését kívánja.

 

A portfólió készítésének folyamata a startgomb benyomásával, magával az elhatározással kezdődik, aztán a pályánk során létrehozott szakmai dokumentumok előkeresése, majd ezek logikus összerendezése következik. A válogatáshoz, az összerendezéshez nagy segítséget nyújt a PedPortfólió, azonban a start gombot Önnek kell megnyomnia! Optimális esetben az őszi szünetben kellene elkezdeni a portfólió készítést, és a fennmaradó időben folyamatosan szépítgetni a nagy művet.  A Startgombhoz a segítséget itt találja, és a minősítők egy felkészült, szakmailag eredményes pedagógus portfólióját lapozgatják majd! Egyúttal pedig egy játékra invitáljuk Önöket, kedves Pedagógusok a https://www.facebook.com/neteducatio.hungary oldalon.

 

Sikeres felkészülést!

 

 

 

Kapcsolat

Neteducatio Kft.

E-mail: info@neteducatio.hu

Tel.: +3630-954-6767

Fax: 06 1 486 2850

Cím: 1118. Bp. Budaörsi út 4-18. ,,E" Mfsz. 7.

Adószám: 23957154-2-43

Bankszámlaszám:

14100251-24364149-01000008

Hírek

Színek, illatok és formák kavalkádja kreatív ötletek az őszi napokra az óvodában

2015.10.05. 09:13:50

tovább...

---

Hogyan leszek mesterpedagógus?

2015.10.02. 13:06:37

Fontolgatja, hogy minősítő vizsgát tesz? Szeretne Mesterpedagógus fokozatba lépni? Pontokba szedtük Önnek mindazokat a fontos információkat, amikre szüksége van akkor, ha minősítő vizsgát készül tenni.

tovább...

---

Hogyan kerülök Pedagógus I. besorolásból Pedagógus II.-be?

2015.09.25. 09:42:58

Fontolgatja, hogy minősítő vizsgát tesz? Esetleg itt az ideje az átsorolásának, de nem tudja a pontos feltételeket? Pontokba szedtük Önnek mindazokat a fontos információkat, amikre szüksége van akkor, ha minősítő vizsgát készül tenni. Amit mindenképpen tudnia kell a besorolás követelményeiről, ha minősítő vizsgára készül – még mielőtt elkezdené írni a portfólióját: Pedagógus I.-es szintről Pedagógus II.-re

tovább...

---

Hogyan kerülök a Gyakornok besorolásból Pedagógus I-be?

2015.09.21. 09:30:07

Fontolgatja, hogy minősítő vizsgát tesz? Esetleg itt az ideje az átsorolásának, de nem tudja a pontos feltételeket? Pontokba szedtük Önnek mindazokat a fontos információkat, amikre szüksége van akkor, ha minősítő vizsgát készül tenni. Amit mindenképpen tudnia kell a besorolás követelményeiről, ha minősítő vizsgára készül – még mielőtt elkezdené írni a portfólióját:

tovább...

---

Törvénymódosítás – a minősítő vizsga és a minősítési eljárás változásai (326-os törvény)

2015.09.16. 10:34:28

tovább...

Szavazás
Elkezdte már összeállítani a szakmai portfólióját?
Igen, már majdnem készen van!
Nagyjából már tudom, mit és hogyan.
Még nem kezdtem el, információt gyűjtök!
Nem és nem is leszek készen.
Referenciáink

 

OLDALTÉRKÉP

....................................................................

GYAKORI KÉRDÉSEK

....................................................................

JOGI DOKUMENTUMOK
(Képzési szerződés, ÁSZF, Adatvédelem)

 

 

KAPCSOLAT

....................................................................

ÍRJON NEKÜNK!

....................................................................

Weblapkészítő: Avasweb Kft.

 

Regisztráció

....................................................................

Bejelentkezés

....................................................................

Neteducatio_facebook Neteducatio_ilias Neteducatio_mail